Den gylne regel?

Hvorfor virker det som at det er en utbredt enighet om at mennesker med mote som lidenskap eller interesse, ikke eier vett eller samfunns engasjement? Eller at yngre ikke kan vite mer eller si imot eldre? Hvorfor kan man ikke høre på MGMT og forsatt elske Jay-Z?
Jeg er så dritt lei av indie kids som skal "omvende" meg til musikk som jeg allerede hører på, hjernevaska SV troll som skal fortelle meg om politikk eller gamle fjolls som skal fortelle meg at jeg må vente med å uttale meg til jeg blir eldre. Hva har alder, lidenskap og klesstil med vett eller erfaring å gjøre?
Ja, det er lett å dømme a book by its cover, men vi vet jo alle at det er det vi ikke skal gjøre. Jeg gjør det ofte selv. Jeg skal ikke nekte for det. Likevel holder ikke det meg fra å bli mektig forbanna over diverse folks oppførsel. Spesielt i dette landet. Det finnes så mange latterlige mennesker der ute. De tror de kan alt, og at de har rett til å "rette" opp andre mennesker. Forme de til kloner av seg selv.

Jeg går jo ikke i flanellskjorter, svarte slitte skinny jeans og hullete svarte converse sko så jeg kan jeg vel umulig uttale meg Nirvana?
Det virker som at hvis du ikke ser ut mengden og uttaler deg negativt om indie/grunge/rock bands er det enten fordi du a) er ødelagt av annen søppel musikk, b) du vet ikke hva skikkelig musikk er eller c) du skjønner de bare ikke.
MEN hvis du liker bra band, men ikke ser ut som massen som tilhører bandets sjangre er du enten hipster kid, wannabe, groupie, en som "stjeler" bra musikk, scene kid, fjortis eller verst - cred hunter. Det er liksom ikke greit å gå på en Bloc Party konsert med pastell farger.
På fredag kom en gutt som en venninne av meg er interessert i. Han er veeeldig musikk interessert. Han snakket selvsagt ikke med meg om musikk, for jeg hadde jo farger på meg. Han skulle selvfølgelig diskutere Rolling Stones med et menneske som så ut som han hadde tilbragt altfor mye tid i en hasjis busk. Jeg er forresten også dritt lei "fenomenet" hasj blant dagens "unge". Det er bare uvitende som driver med den slags. Det er et beroligende middel, men hva faen trenger vi i Norge å berolige oss for?? At vi ikke nådde polet i tidet?

Nei, jeg er lei alt generaliserende. Så lenge det ikke er meg selv som står for det. Jeg VET jeg kan mer om politikk enn over halvparten av VGDs brukere. Beklager, men jeg synes det er noe urovekkende når 40+ menn sitter timevis på VGD og sprer innvandrerfrykt samt konstanterer at pga muslimer og innvandrere (ikke vestlige innvandrere selvsagt) må alle stemme FRP eller Demokratene. Noen drister seg til og med, til å få oss til å stemme på NP - et av Norges desidert verste partier. Hvilket fjolls er det som kaster bort sin stemme til et parti pga en jævla sak? Hvorfor er det så mange idioter over 40+ som bare brenner for alt negativt om muslimer og innvandrere? Men jeg kan jo ikke uttale meg om noe, for jeg er jo bare 19 år. Hva vet vel jeg om verden. Jeg har bare reist rundt og studerer samfunnsfag.


Uansett, mitt spørsmål til alle som leser dette er - hvor står det hvor gammel en må være for å vite best eller å kunne argumentere imot? Hvor står det at dersom en har mote som lidenskap kan man ikke diskutere annet enn kolleksjoner. Hvor står det at dersom man liker hiphop har man ikke rett til å uttale seg om rock eller metal? Kan noen vennligst hjelpe meg? Jeg er forvirret, jeg trodde nemlig ingenting av dette hadde særlig betydning!Follow my blog with bloglovin´

4 comments:

Jorunn sa...

ÅÅÅÅÅ.... Jeg bare elsket dette innlegget! Takk Gid at det finnes en som deg som skriver dette... altså.. Hvor begynner jeg... nei steike.. Halleluja, om det er passende å bruke. Jeg er så enig, så enig.. Antar du skjønte det da, men... Haha...
Nydelig innlegg...
Jeg har sagt hva jeg mener siden den dagen jeg kunne prate i setninger... Og det er ikke tull en gang, jeg er en jente som gir litt f***.. Jeg elsker jo også å provosere da.. Hehe... Nei vi er ikke for ung til å si ifra.. Vi skal bruke den stemmen vi har fått!!! ;)

JUNE S sa...

Utrolig bra skrevet og jeg håper det gir en tankevekker for mange! Det er ingen fasit på noe, om du er 3 år, 18 år eller 40+ så har alle egne meninger og man kan ikke nekte noen for e påstand, det som er rett for noen er feil for andre :)

Nora sa...

Kjempebra innlegg!!! Virkelig!
Jeg kunne ikke vært mer enig, og spesielt i det du skrev om gamle mannfolk på vg og dagbladet! Jeg blir flau over å være norsk på grunn av de grisene... Takk for et fint innlegg!


Stor klem fra Nora

StianK sa...

aaah, du skriver så bra!!:)
Jeg har en krangel inne i hodet mitt, jeg vil til hove og øya, men det blir ikke begge deler på meg, Hove har the Killers, og Øya har Bon Iver, og Røyksopp. Tror jeg velger Øyafestivalen da!:)

Fortell meg om du skal på øyafestivalen da!!:)

Legg inn en kommentar

hating & appreciating at guruizzm@hotmail.com

PLEASE READ

A BEAUTIFUL MESS.. TOO MANY TRENDS NOT ENOUGH STATEMENTS CLAIMS NO CREDIT FOR ANY IMAGES FEATURED ON THIS SITE UNLESS OTHERWISE NOTED. ALL VISUAL CONTENT IS COPYRIGHT TO IT'S RESPECTFUL OWNERS. A BEAUTIFUL MESS.. TOO MANY TRENDS NOT ENOUGH STATEMENTS IS IN NO WAY RESPONSIBLE FOR, OR HAS CONTROL OF, THE CONTENT OF ANY EXTERNAL WEB SITE LINKS. INFORMATION ON THIS SITE MAY CONTAIN ERRORS OR INACCURACIES; THE SITE'S PROPRIETOR DOES NOT MAKE WARRANTY AS TO THE CORRECTNESS OR RELIABILITY OF THE SITE'S CONTENT. IF YOU OWN RIGHTS TO ANY OF THE IMAGES OR VIDEOS, AND DO NOT WISH THEM TO APPEAR HERE, CONTACT US AND THEY WILL BE PROMPTLY REMOVED. GURUIZZM [AT] HOTMAIL [DOT] COM GURUIZZM © 2011

FOLLOWERS